Glamour

Puncte de lucru: Dolj

 Glamour Optic - Bailesti

 Adresa: Str.Victoriei, Nr.94, Bailesti

 

 Glamour Optic - Segarcea

 

 Adresa: Str. Unirii, Nr. 68, Segarcea

 

Dispune de patru magazine specializate de optică medicala computerizata în judeţul Dolj:  Calea Bucuresti,nr 40,Bl.P3, Parter (zona Rotonda) ,Craiova  / Bld 1Mai, nr 70, Bl A4 Parter (zona Sara) Craiova  / Str.Victoriei,nr 94, Bailesti / Str. Unirii, nr 68, Segarcea 

Aici afli totul despre lentile, rame, ochelari de soare şi lentile de contact. Daca ai nelămuriri, nu ezita să ne întrebi, ne situam pe str. Victoriei, nr 94. Alături de specialiştii avem răspunsuri, avem competenţa necesară şi evoluăm continuu, ca tu să vezi mai bine. Descoperă beneficiile oferite de optica modernă, experimentează cele mai noi materiale şi tehnologii ce oferă vederea perfectă în orice condiţii in magazinul Glamour Optic.                    

Tipuri-  Tipuri de Lentile                         

 

Lentilele de plastic sunt considerate mai bune decat lentilele de sticla deoarece sunt mai usoare, se sparg mai greu si in cazul in care se sparg, nu taie ca sticla. Pentru lentilele de plastic exista tratamente de durificare, antireflex, oleofob (anti aburire). Pentru dioptrii mari sunt disponibile lentile cu indice mare de refractie, rezultand lentile mai usoare, mai subtiri si mai estetice.

Lentile din policarbonat se zgarie greu si sunt extrem de dure oferind o protectie foarte mare in cazul unui traumatism in zona ochilor. Sunt cu 20% mai usoare si mai subtiri decat lentilele din plastic si de 12 ori mai rezistente la soc. Aceste lentile sunt recomandate purtatorilor de ochelari care practica sporturi ca tenis, patinaj, bicicleta, etc., sau cei care practica diverse meserii unde exista un risc crescut de “a-i sari ceva in ochi” sau de traumatisme in zona fetei.

Lentile fotosensibile (fotocromice), care se coloreaza in functie de intensitatea radiatiilor UV din atmosfera, oferind un confort vizual ridicat

Lentile pentru calculator, ofera un confort sporit celor care lucreaza la calculator mai mult de 4 ore pe zi cat si in mediile cu lumina artificiala (neon).

Lentile bifocale. Corecteaza atat vederea de aproape (in partea de jos a lentilei), cat si pe cea de departe (in partea de mijloc si de sus a lentilei). Sunt recomandate celor care poarta ochelari pentru vederea de departe. Dezavantajul este ca vederea intre 33 cm si 5 metri nu este clara.

Lentilele progresive va ajuta sa vedeti bine la orice distanta, fara sa scoateti sau sa schimbati ochelarii. Dezavanjatul: este nevoie de o perioada de adaptare pentru a vedea bine cu ele.

Va oferim lentile de ochelari: Hoya, Rodenstock, etc.

 

Lentile de Contact

 

 

Purtarea lentilelor de contact presupune un risc crescut de a dezvolta serioase infectii si leziuni ale corneei. Simptomele ce pot sa apara sunt roseata, durerea sau senzatia de arsura la nivelul ochiului, serozitate, vedere incetosata sau o sensibilitate extrema la lumina (fotofobie). Daca aceste simptome persista mai mult de 2 sau 3 ore dupa indepartarea lentilelor de contact si curatirea ochiului atunci ar trebui consultat un medic oftalmolog.

Lentile de contact purtate zilnic - Purtarea lentilelor de contact moi, zilnic, presupune indepartarea si curatarea acestora pe timpul noptii si reintroducerea lor dimineata. Ingrijirea acestora este relativ usoara, dar se deterioreaza repede.

Purtarea lentilelor de contact timp indelungat - Acestea pot fi purtate pana la o saptamana atit ziua cat si pe timpul noptii. Apoi sunt indepartate, curatate si reimplantate. Totusi unii oameni nu pot tolera acest tip de lentile de contact deoarece lentilele determina iritarea ochilor daca acestea nu sunt indepartate si curatate in mod regulat.

Purtarea lentilelor de contact timp indelungat poate fi incomoda si creste riscul aparitiei leziunilor de la nivelul corneei. S-a recomandat ca timpul de purtare a acestor lentile sa scada de la 30 zile la 7 zile tocmai pentru a micsora riscul aparitiei leziunilor corneene. Ideal ar fi ca pacientul sa nu doarma cu lentilele de contact.

Lentile de contact rigide gaz permeabile - Lentilele gaz permeabile costa mai mult decat lentilele conventionale, sunt ceva mai putin durabile, dar sunt mult mai confortabile decat acestea din urma. Unele tipuri de lentile gaz permeabile sunt fabricate pentru uz prelungit (in timpul noptii, pana la 7 zile) dar medicii oftalmologi nu indica purtarea acestora timp indelungat.

Lentilele de contact conventionale dure - Lentilele conventionale dure sunt fabricate din plastic extrem de dur (metaacrilatul de polimetil) ce nu se muleaza pe forma ochiului. Acestea sunt ieftine si durabile, dar sunt lentilele cele mai putin confortabile. Pentru ca reduc cantitatea de oxigen ce ajunge la cornee, indivizii care le poarta au risc crescut pentru leziuni si infectii ale corneei.

Lentilele de contact pot cauza serioase probleme ale ochiului precum leziuni si infectii ale corneei. Pentru evitarea acestor probleme trebuie urmate unele indicatii simple de curatire si purtare a lentilelor de contact:

- urmati instructiunile de curatire a lentilelor. Pastrati lentilele si tot ceea ce intra in contact cu acestea - maini, recipiente de stocare, recipientii cu solutii, machiajul - foarte curate. Spalati-va pe maini inainte de a manevra lentilele

- folositi o solutie salina din comert. Solutiile preparate in casa sunt contaminate cu bacterii

- daca solutia de curatare a lentilelor este contaminata, aruncati-o si cumparati un nou flacon

- nu umeziti lentilele de contact in gura

- implantati lentilele de contact inainte de a va machia ochii. Nu aplicati machiaj pe marginea interna a pleoapei. Inlocuiti rezervele de machiaj pentru ochi la fiecare 3 pana la 6 luni pentru a reduce riscul contaminarii.

- purtarea pentru o perioada indelungata de timp a lentilelor creste riscul pentru infectii severe ale ochiului.Daca alegeti acest tip de lentile urmati intocmai instructiunile de folosire si curatare recomandate de medic.

- este indicata o vizita anuala la medicul oftalmolg pentru ca acesta sa verifice starea lentilelor si a ochilor.

 - lentilele de contact si in special cele moi pot absorbi picaturile pentru ochi. Daca folositi solutii oftalmologice medicamentoase evitati purtarea lentilelor de contact pentru cel putin 30 de minute dupa folosirea picaturilor.